Dit zijn de 8 beste Amerikaanse koelkasten van 2023 ✔️

Een overvolle koelkast die niet meer dicht kan; heb jij daar soms ook mee te maken? Dan is een Amerikaanse koelkast de beste koop. Dankzij hun praktische indeling heb je tot drie keer meer koel- en vriesruimte dan bij een gewone koelvriescombinatie.

Maar hoe kies je een goede Amerikaanse koelkast? Met welke eigenschappen moet je rekening houden? En wat zijn de beste Amerikaanse koelkasten van 2023? Ik help je graag op weg, zodat jij straks de beste koop maakt. Lees je even mee?

De beste Amerikaanse koelkasten van 2023 voor jou op een rijtje gezet

De zoektocht naar de beste Amerikaanse koelkast wordt steeds moeilijker. Fabrikanten als Samsung, LG, Haier, ETNA en Siemens toveren haast elk jaar een selectie nieuwe Amerikaanse koelkasten uit hun hoge hoed waardoor het aanbod tegenwoordig enorm is. Om je wat tijd te besparen, heb ik de beste Amerikaanse koelkasten van 2023 opgesomd. Niet alleen werden deze Amerikaanse frigo’s beoordeeld met het label beste koop of beste getest bij consumentenorganisaties zoals de Consumentenbond, Test Aankoop en Kieskeurig… Ze krijgen ook goede reviews van de gebruikers zelf. Ik heb ze gekozen alsof ze voor mezelf zouden zijn!

1. De beste side by side koelkasten

De side by side is het bekendste type Amerikaanse koelkast. Het koel- en vriesgedeelte zitten bij deze Amerikaanse koelkasten met een dubbele deur naast elkaar. Hierdoor heb je verticale opbergruimte met veel plateaus. Hieronder vind je de beste Amerikaanse koelkasten van 2023 met een side by side layout:

Budget

Veripart VPSBS177B
 • Veripart
  VPSBS177B

 • Max. geluidsniveau: 39 dB

1e keuze

Samsung RS68A8821B1
 • Samsung
  RS68A8821B1

 • Max. geluidsniveau: 36 dB

2e keuze

LG GSLV50PZXE
 • LG
  GSLV50PZXE

 • Max. geluidsniveau: 36 dB

Topper

Samsung RS6HA8891SL Family Hub
 • Samsung
  RS6HA8891SL

 • Max. geluidsniveau: 36 dB

2. De beste french door koelkasten

De French door heeft een breed koelgedeelte bovenin en een vriesgedeelte onderin. Omdat de opbergruimtes horizontaal verdeeld zijn, heeft een Amerikaanse koelkast met French doors geen tussenschot. Hierdoor loopt het koelgedeelte over heel de breedte van de koelkast. Dit zijn de beste Amerikaanse koelkasten van 2023 met een French door layout:

Budget

Haier HTF 540DP7 Cube
 • Haier HTF-540DP7 Cube

 • Max. geluidsniveau: 37 dB

1e keuze

Samsung RF23R62E3SR
 • Samsung
  RF23R62E3SR

 • Max. geluidsniveau: 41 dB

2e keuze

Samsung rf65a967esg eg
 • Samsung
  RF50A5002B1/EG

 • Max. geluidsniveau: 40 dB

Topper

LG GMX844MCKV
 • LG GMX844MCKV
  InstaView

 • Max. geluidsniveau: 40 dB

PS: Neem ook een kijkje naar de Amerikaanse koelkasten met de beste prijs/kwaliteit volgens de klanten op bol.com en Coolblue. Bovendien zitten er soms leuke promoties tussen!

Een Amerikaanse koelkast kopen: waar moet je op letten?

Jouw persoonlijke zoektocht naar de beste Amerikaanse koelkast voor jouw keuken is niet op 1-2-3 geklaard. Je moet immers bepaalde eigenschappen en functies van het toestel overwegen. De belangrijkste heb ik voor jou op een rij gezet.

1. Wil je het koel- en vriesgedeelte naast elkaar of boven elkaar?

Als je een Amerikaanse koelkast wilt kopen, is het belangrijk dat je eerst nadenkt over het type. Amerikaanse koelkasten zijn namelijk in twee varianten beschikbaar: de side by side en French door. Ik heb ze hieronder even voor je toegelicht:

side by side amerikaanse koelkast

Side by side

De kans is groot dat, wanneer je een Amerikaanse koelkast bekijkt, het een side by side is. Hier zit het koelgedeelte links en het vriesgedeelte rechts in de koelkast. Hierdoor zie je in één oogopslag wat er in het koel- en of vriesgedeelte van de Amerikaanse koelkast ligt. Kenmerkend hieraan is wel dat er minder plek is voor brede etenswaren, als grote pizza dozen of taarten.

french door amerikaanse koelkast

French door

Sommige Amerikaanse koelkasten zijn uitgerust met een French door. Bij deze toestellen zit het koelgedeelte bovenin en het vriesgedeelte onderin. Het voordeel hiervan is dat het koelgedeelte over heel de breedte van zo’n Amerikaanse koelkast loopt. Zo heb je meer ruimte om grote verpakkingen op te bergen. Je hebt echter wel meer deuren te openen.

Deze keuze ligt vooral bij jou. Een French door Amerikaanse koelkast is namelijk niet beter dan een side by side.

2. Drink je graag een glas koud water met ijsblokjes?

Tegenwoordig zijn verschillende Amerikaanse koelkasten uitgerust met een waterdispenser of een water- en ijsdispenser. Wanneer je jouw glas tegen de dispenser duwt, vult jouw Amerikaanse koelkast je glas met koud water of ijs. Ideaal voor de whisky- en cocktail liefhebber of wanneer je gewoon eens lekker glas koud water op een zomerse dag wilt drinken.

3. Met welke extra functies haal je meer uit je Amerikaanse koelkasten?

Wil je extra gemak? Sommige Amerikaanse koelkasten beschikken over technische snufjes die je leven nét dat tikkeltje gemakkelijker maken. De belangrijkste extra functies heb ik voor jou op een rijtje gezet:

Het open deur alarm waarschuwt je wanneer één van de koelkastdeuren nog open staat. Met een digitale temperatuurregeling kies je een precieze temperatuur. Kortom, de beste Amerikaanse koelkast betekent dus niet alleen dat het zijn werk goed doet, het toestel moet bovendien ook gebruiksvriendelijk zijn.

5. Hoe wil je jouw Amerikaanse koelkast indelen?

Amerikaanse koelkasten zijn het grootste type koelkast. Hierdoor hebben ze ook een extra groot koel- en vriesgedeelte. De beste Amerikaanse koelkasten zijn daarom ook uitgerust met enkele extra’s. Ik heb ze even voor jou opgesomd:

Neem daarnaast natuurlijk ook eens een kijkje naar de netto inhoud van het koel- en vriesgedeelte. De beste Amerikaanse koelkasten hebben al snel een inhoud van 400 liter of meer wat betreft het koelgedeelte en 200 liter of meer met betrekking tot het vriesgedeelte.

5. Hoe energiezuinig moet de Amerikaanse koelkast zijn?

Net als bij vaatwassers, droogkasten, wasmachines en andere huishoudapparaten is de energieklasse een belangrijke factor in het aankoopproces. Een zuinige Amerikaanse koelkast is niet alleen goed voor het milieu, je bespaart er jaarlijks ook enkele tientallen euro’s op je energierekening mee.

energielabel van een Amerikaanse koelkast

Het energielabel helpt je bij het kiezen van een zuinige Amerikaanse koelkast. Dankzij de verschillende technologische innovaties van de afgelopen jaren hebben koelkastfabrikanten als Samsung en LG het energieverbruik tot een absoluut minimum herleid.

Sinds 1 maart 2021 krijgen alle Amerikaanse koelkasten een nieuw energielabel. Deze energielabels lopen nu van A tot G, waarbij Amerikaanse koelkasten met het energielabel A tot de meeste zuinige modellen behoren. De beste Amerikaanse koelkasten beschikken doorgaans over het energielabel C en D. Ook het gemiddelde energieverbruik staat vermeld op het label, uitgedrukt in kilowattuur (kWh). Dit wattage geeft het gemiddelde stroomverbruik van de Amerikaanse koelkast per jaar aan. Naast de energieklasse en het energieverbruik vind je op een energielabel ook nog:

 • Een QR-code. Zodra je de QR-code scant met je smartphone, wordt je doorverwezen naar een database van de Europese Unie waarop je alle eigenschappen van de Amerikaanse koelkast kan bekijken.
 • De inhoud van het koelgedeelte. Hoe hoger de inhoud van het koelgedeelte is, hoe meer etenswaren je bewaart in de Amerikaanse koelkast.
 • De inhoud van het vriesgedeelte. Als de Amerikaanse koelkast een vriesgedeelte heeft, zie je ook de netto inhoud hiervan op het energielabel. Hoe hoger de inhoud van het vriesgedeelte is, hoe meer etenswaren je kunt invriezen.
 • Het geluidsniveau van de Amerikaanse koelkast. Hoe lager het geluidsniveau, hoe relatief stiller de Amerikaanse koelkast is. Stille koelkasten hebben doorgaans een geluidsniveau van 38 decibel of lager.

Zuinige Amerikaanse koelkasten beschikken doorgaans ook over een inverter compressor en een afgedekte condensor die allebei het energieverbruik van de koelkast naar omlaag halen. Meer uitleg vind je hierboven in het artikel.

6. Hoeveel ben je bereid te betalen voor een Amerikaanse koelkast?

Voor velen van jullie zal de prijs de doorslaggevende factor zijn. Amerikaanse koelkasten zijn er in verschillende soorten en maten en worden ook aan verschillende prijzen verkocht. Een goede Amerikaanse koelkast koop je al vanaf 800 euro. Wil je echter de beste Amerikaanse koelkast van 2023, dan betaal je al snel 1900 euro of meer. De prijs die je betaalt voor een Amerikaanse koelkast kan dus behoorlijk variëren. 

Ben je bovendien een echte koopjesjager? Dan komt een korting of aanbieding op een Amerikaanse koelkast nooit slecht uit. Ik raad je daarom dan ook aan om de huidige aanbiedingen op Coolblue goed in de gaten te houden, zeker tijdens de solden en Black Friday. Niet alleen zijn tijdelijke deals interessant voor je portemonnee, ook cashbacks of Amerikaanse koelkasten met gratis accessoires zijn mooi meegenomen. Zo kan je soms de beste Amerikaanse koelkasten van 2023 tegen een zeer voordelige prijs kopen. Waar wacht je nog op?

7. Wil het oog ook wat?

de beste amerikaanse koelkast moeten voor sommigen ook een leuk design hebben

Wil het oog ook nog wat? Dan zal je ook daar rekening mee moeten houden. Je Amerikaanse koelkast zal immers op een zichtbare plek in je keuken staan. Denk daarom bij het kiezen van een Amerikaanse koelkast ook even na over het design. Zo hebben sommige modellen een minimalistisch design, andere modellen hebben dan weer een kleurrijke afwerking of enkele accentkleuren.

Hoe dan ook, zorg er voor dat je Amerikaanse koelkast qua stijl en/of kleur past bij jouw persoonlijke smaak. Zo kan je het apparaat ook matchen met andere keukenapparaten als je vaatwasser, kookplaat, oven of magnetron. Anders wordt zelfs de beste Amerikaanse koelkast, hoe goed deze ook is, onbedoeld een vreemde eend in de bijt.

8. Wat zeggen de reviews?

Neem tenslotte ook een kijkje naar de reviews. Zo krijg je een echt beeld van hoe goed die specifieke Amerikaanse koelkast nu precies is. Ze zijn geschreven door personen die net als jij een tijdje geleden een koelkast met de beste prijs/kwaliteit zochten. Deze specifieke verwachtingen of eisen worden vaak niet meegenomen in de jaarlijkse onafhankelijk tests door consumentenorganisaties als de Consumentenbond en Test Aankoop. Diegenen die de Amerikaanse koelkasten écht hebben getest, zijn de consumenten die op webshops hun review achterlieten. Zo krijg je een goed beeld of het model dat jij op het oog hebt nu echt wel de beste Amerikaanse koelkast voor je is. De klant heeft altijd gelijk!

Veelgestelde vragen

Heb je nog een specifieke vraag over Amerikaanse koelkasten? Misschien vind je het antwoord op jouw vraag wel hieronder:

Nog vragen of opmerkingen?

Ben je er nog steeds niet uit welke Amerikaanse koelkast de beste koop voor jou is? Heb je andere eisen, of een bepaald maximaal budget in gedachte? Vraag dan hieronder naar gericht advies. Heb je gekozen voor één van de beste Amerikaanse koelkasten uit dit artikel, en wil je daar graag je mening over kwijt? Dat kan in de reacties!

About admin

Check Also

First round of adidas YEEZY Restocks has release date

UPDATE: First round of adidas YEEZY Restocks has release date Through Man style editorial The …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir