De 8 beste koelkast diepvries combinaties van 2023 ✔️

Ben je op zoek naar een koelkast om zowel je eten te koelen én in te vriezen? Dan is een koelkast diepvries combinatie de beste koop. Deze koelkasten hebben een apart vriesgedeelte met eigen deur. Het is de meest populaire koelkast op de markt, ze zijn handig en besparen de nodige ruimte in de keuken.

Maar hoe kies je een goede diepvries koelkast combinatie? Met welke eigenschappen moet je rekening houden? En wat zijn de beste koelkast diepvries combinaties van 2023? Ik help je graag op weg, zodat jij straks de beste koop maakt. Lees je even mee?

De beste koelkast diepvries combinaties van 2023 voor jou op een rijtje gezet

De zoektocht naar de beste koelvriescombinatie wordt steeds moeilijker. Fabrikanten als Samsung, LG, Beko, Liebherr, Bosch en Siemens toveren haast elk jaar een selectie nieuwe koelkast diepvries combinaties uit hun hoge hoed waardoor het aanbod tegenwoordig enorm is. Om je wat tijd te besparen, heb ik de beste koelkast diepvries combinaties van 2023, zowel inbouw als vrijstaand, opgesomd. Niet alleen werden deze koelvriescombinaties beoordeeld met het label beste koop of beste getest bij consumentenorganisaties zoals de Consumentenbond, Test Aankoop en Kieskeurig… Ze krijgen ook goede reviews van de gebruikers zelf. Ik heb ze gekozen alsof ze voor mezelf zouden zijn!

1. De beste vrijstaande koelkast diepvries combinaties

Een vrijstaande koelkast diepvries combinatie plaats je op elke gewenste plek in je keuken, bijkeuken, wasplaats of zelfs garage. Hieronder vind je de beste vrijstaande koelkast diepvries combinaties van 2023:

Budget

Veripart VPKVC176Z
 • Veripart
  VPKVC176Z

 • Max. geluidsniveau: 39 dB

 • Temperatuurregeling: Digitaal

 • Veiligheidsglas plateaus:

1e keuze

Samsung RB36T602CSA
 • Samsung
  RB36T602CSA

 • Max. geluidsniveau: 35 dB

 • Temperatuurregeling: Digitaal

 • Veiligheidsglas plateaus:

2e keuze

Bosch KGE39ALCA
 • Bosch
  KGE39ALCA

 • Max. geluidsniveau: 38 dB

 • Temperatuurregeling: Digitaal

 • Veiligheidsglas plateaus:

Topper

Samsung RB38A7B6AS9 EF
 • Samsung
  RB38A7B6AS9-EF

 • Max. geluidsniveau: 35 dB

 • Temperatuurregeling: Digitaal

 • Veiligheidsglas plateaus:

PS: Neem ook een kijkje naar de vrijstaande koelkast diepvries combinaties met de beste prijs/kwaliteit volgens de klanten op bol.com en Coolblue.

2. De beste inbouw koelkast diepvries combinaties

Een inbouw koelkast diepvries combinatie werk je netjes weg in je keuken. Meet van te voren je nismaat op zodat je zeker weet dat je nieuwe koelkast in je keuken past. Hieronder vind je alvast de beste inbouw koelvriescombinaties van 2023:

Budget

Beko BCSA283E4SN
 • Beko
  BCSA283E4SN

 • Max. geluidsniveau: 35 dB

 • Temperatuurregeling: Digitaal

 • Veiligheidsglas plateaus:

1e keuze

Samsung BRB30715EWW
 • Samsung
  BRB30715EWW

 • Max. geluidsniveau: 35 dB

 • Temperatuurregeling: Digitaal

 • Veiligheidsglas plateaus:

2e keuze

Beko BCNA275E4FN
 • Beko
  BCNA275E4FN

 • Max. geluidsniveau: 38 dB

 • Temperatuurregeling: Digitaal

 • Veiligheidsglas plateaus:

Topper

Samsung BRB26713DWW EF
 • Samsung
  BRB26713DWW/EF

 • Max. geluidsniveau: 35 dB

 • Temperatuurregeling: Digitaal

 • Veiligheidsglas plateaus:

PS: Neem ook een kijkje naar de inbouw koelkast diepvries combinaties met de beste prijs/kwaliteit volgens de klanten op bol.com en Coolblue.

Een koelkast diepvries combinatie kopen: waar moet je op letten?

Jouw persoonlijke zoektocht naar de beste koelkast diepvries combinatie voor jouw keuken is niet op 1-2-3 geklaard. Je moet immers bepaalde eigenschappen en functies van het toestel overwegen. De belangrijkste heb ik voor jou op een rij gezet.

1. Heb je een inbouw- of vrijstaande koelkast diepvries combinatie nodig?

Als je een koelvriescombinatie wilt kopen, is het belangrijk dat je eerst nadenkt over de plaatsing. Je kan namelijk kiezen tussen een vrijstaand- of een inbouwmodel:

inbouw koelvriescombinatie

Inbouw

Het grootste voordeel van een inbouw koelvriescombinatie is dat je het toestel niet ziet. Je koelkast is namelijk netjes weggewerkt achter je keukenkast. Bij een inbouw koelkast is het wel belangrijk dat je nauwkeurig opmeet waar je de koelvriescombinatie wilt plaatsen. Bovendien is het type scharnier, anders krijg je de deur van de koelkast niet open.

vrijstaande koelvriescombinatie

Vrijstaand

Een vrijstaande koelkast diepvries combinatie plaats je om het even waar je wilt: in je keuken, berging, garage of woonkamer. Je hoeft eigenlijk geen rekening te houden met de afmetingen van keukenkastjes en nismaten. Kies daarom vooral een koelvriescombinatie dat je mooi vind. Zo heb je mooi uitziende koelvriescombinaties van SMEG, Samsung en LG.

2. Hoe groot mag de koelvriescombinatie zijn?

Om zeker te zijn of de koelkast in je keuken past, is het belangrijk dat je naar de afmetingen van het toestel kijkt. Aangezien er verschillende modellen van koelkast diepvries combinaties op de markt zijn, heb je ook te maken met verschillende hoogtes, breedtes en dieptes.

De hoogte van een koelkast diepvries combinatie varieert tussen de 90 en 203 centimeter, de breedte tussen de 55 en 80 centimeter en de diepte tussen de 50 en 80 centimeter.

3. Met welke extra functies haal je meer uit je koelkast diepvries combinatie?

Wil je extra gemak? Sommige koelvriescombinaties beschikken over technische snufjes die je leven nét dat tikkeltje gemakkelijker maken. De belangrijkste extra functies heb ik voor jou op een rijtje gezet:

Het open deur alarm waarschuwt je wanneer één van de koelkastdeuren nog open staat. Kortom, de beste koelkast diepvries combinatie betekent dus niet alleen dat het zijn werk goed doet, het toestel moet bovendien ook gebruiksvriendelijk zijn.

4. Hoe wil je jouw koelkast diepvries combinatie indelen?

Koelkast diepvries combinaties zijn, naast de Amerikaanse koelkast, het grootste type koelkast. Hierdoor hebben ze ook een extra groot koel- en vriesgedeelte. De beste koelkast diepvries combinaties zijn daarom ook uitgerust met enkele extra’s. Ik heb ze even voor jou opgesomd:

Neem daarnaast natuurlijk ook eens een kijkje naar de netto inhoud van het koel- en vriesgedeelte. De beste koelvriescombinaties hebben al snel een inhoud van 250 liter of meer wat betreft het koelgedeelte en 110 liter of meer met betrekking tot het vriesgedeelte.

5. Hoe energiezuinig moet de koelkast diepvries combinatie zijn?

Net als bij vaatwassers, droogkasten, wasmachines en andere huishoud- en keukenapparaten is de energieklasse een belangrijke factor in het aankoopproces. Een zuinige koelkast diepvries combinatie is niet alleen goed voor het milieu, je bespaart er jaarlijks ook enkele tientallen euro’s op je energierekening mee.

energielabel van een Amerikaanse koelkast

Het energielabel helpt je bij het kiezen van een zuinige koelvries combinatie. Dankzij de verschillende technologische innovaties van de afgelopen jaren hebben koelkastfabrikanten als Samsung en LG het energieverbruik tot een absoluut minimum herleid.

Sinds 1 maart 2021 krijgen alle koelkasten een nieuw energielabel. Deze energielabels lopen nu van A tot G, waarbij koelvriescombinaties met het energielabel A tot de meeste zuinige modellen behoren. Ook het gemiddelde energieverbruik staat vermeld op het label, uitgedrukt in kilowattuur (kWh). Dit wattage geeft het gemiddelde stroomverbruik van de koelkast diepvries combinatie per jaar aan. Naast de energieklasse en het energieverbruik vind je op een energielabel ook nog:

 • Een QR-code. Zodra je de QR-code scant met je smartphone, wordt je doorverwezen naar een database van de Europese Unie waarop je alle eigenschappen van de koelvriescombinatie kan bekijken.
 • De inhoud van het koelgedeelte. Hoe hoger de inhoud van het koelgedeelte is, hoe meer etenswaren je bewaart in de koelkast.
 • De inhoud van het vriesgedeelte. Ook de netto inhoud van de diepvries vind je op het energielabel. Hoe hoger de inhoud van het vriesgedeelte is, hoe meer etenswaren je kunt invriezen.
 • Het geluidsniveau van de koelkast diepvries combinatie. Hoe lager het geluidsniveau, hoe relatief stiller de koelvries combinatie is. Stille koelkast diepvries combinaties hebben doorgaans een geluidsniveau van 38 decibel of lager.

Zuinige koelkast diepvries combinaties beschikken doorgaans ook over een inverter compressor en een afgedekte condensor die allebei het energieverbruik van de koelkast naar omlaag halen. Meer uitleg vind je hierboven in het artikel.

6. Hoeveel ben je bereid te betalen voor een koelvriescombinatie?

Voor velen van jullie zal de prijs de doorslaggevende factor zijn. Koelkast diepvries combinaties zijn er in verschillende soorten en maten en worden ook aan verschillende prijzen verkocht. Een goede koelvriescombinatie koop je al vanaf 600 euro. Wil je echter de beste koelkast diepvries combinatie van 2023, dan betaal je al snel 1100 euro of meer. De prijs die je betaalt voor een koelkast met diepvries kan dus behoorlijk variëren. 

Ben je bovendien een echte koopjesjager? Dan komt een korting of aanbieding op een koelkast diepvries combinatie nooit slecht uit. Ik raad je daarom dan ook aan om de huidige aanbiedingen op Coolblue goed in de gaten te houden, zeker tijdens de solden en Black Friday. Niet alleen zijn tijdelijke deals interessant voor je portemonnee, ook cashbacks of koelvriescombinaties met gratis accessoires zijn mooi meegenomen. Zo kan je soms de beste koelkast diepvries combinaties van 2023 tegen een zeer voordelige prijs kopen. Waar wacht je nog op?

7. Wil het oog ook wat?

de beste koelvriescombinaties hebben ook een leuk design

Wil het oog ook nog wat? Dan zal je ook daar rekening mee moeten houden. Je koelkast met diepvries zal immers op een zichtbare plek in je keuken staan. Denk daarom bij het kiezen van een koelvriescombinatie ook even na over het design. Zo hebben sommige modellen een minimalistisch design, andere modellen hebben dan weer een kleurrijke afwerking of enkele accentkleuren.

Hoe dan ook, zorg er voor dat je koelvriescombinatie qua stijl en/of kleur past bij jouw persoonlijke smaak. Zo kan je het apparaat ook matchen met andere keukenapparaten als je vaatwasser, kookplaat, oven of magnetron. Anders wordt zelfs de beste koelkast diepvries combinatie, hoe goed deze ook is, onbedoeld een vreemde eend in de bijt.

8. Wat zeggen de reviews?

Neem tenslotte ook een kijkje naar de reviews. Zo krijg je een echt beeld van hoe goed die specifieke koelvriescombinatie nu precies is. Ze zijn geschreven door personen die net als jij een tijdje geleden een koelkast met de beste prijs/kwaliteit zochten. Deze specifieke verwachtingen of eisen worden vaak niet meegenomen in de jaarlijkse onafhankelijk tests door consumentenorganisaties als de Consumentenbond en Test Aankoop. Diegenen die de koelkast diepvries combinaties écht hebben getest, zijn de consumenten die op webshops hun review achterlieten. Zo krijg je een goed beeld of het model dat jij op het oog hebt nu echt wel de beste koelkast diepvries combinatie voor je is. De klant heeft altijd gelijk!

Veelgestelde vragen

Heb je nog een specifieke vraag over koelkast diepvries combinaties? Misschien vind je het antwoord op jouw vraag wel hieronder:

Nog vragen of opmerkingen?

Ben je er nog steeds niet uit welke koelvriescombinatie de beste koop voor jou is? Heb je andere eisen, of een bepaald maximaal budget in gedachte? Vraag dan hieronder naar gericht advies. Heb je gekozen voor één van de beste koelvriescombinaties uit dit artikel, en wil je daar graag je mening over kwijt? Dat kan in de reacties!

About admin

Check Also

First round of adidas YEEZY Restocks has release date

UPDATE: First round of adidas YEEZY Restocks has release date Through Man style editorial The …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir